Erling Løken Andersen's blog

A blog by Erling Løken Andersen on random entrepreneurial topics.

 • Sentralbanker dikterer markedet

  Det er stigende forventninger til at ECB vil utvide QE som følge av at rentenivået forble uendret, og drev prisen på EUR/USD ned 1%. Prisene droppet fra 1.12 til 1.11 på det laveste.

  ECB president Mario Draghi varslet at avtagende vekst i fremvoksende økonomier, spesielt Kina er med å dra eurosonens vekstutsikter ned. Han sa ytterligere kjøp er ment å løpe frem til slutten av september 2016 eller utover, om det er nødvendig. Markedsaktører og analytikere bemerket «utover, hvis det er nødvendig» som et signal for mer lettelser. I tillegg økte ECB andelen av personlige obligasjonslån de kan kjøpe fra 25 % til 33%. Dette hevet markedets håp om at sentralbanken kunne forlenge sitt over 1 trillard euro obligasjonsprogram.

  Europeiske aksjer og obligasjoner steg kraftig. DAX og CAC 40 hoppet over 2%. Avkastningen av tyske 10-årige bunds falt 6 basispunkter. I valutamarkedene (Klikk her for live priser) – i EUR/USD styrket dollaren seg mot euroen, som også ble ytterligere styrket av sterke PMI tall fra USA.

  Råvarekrysset AUD/USD slet med å holde over 0.70, mens NZD var under 0,64. Fokuset vill nå være på Nonfarm payrolls på fredag. Fed har antydet betydningen av vedvarende bra arbeidstall og investorene vil sitte på gjerdet i forkant av disse tallene. Økonomene ser etter tall over 200 000 da august og juli var henholdsvis 217 000 og 215 000 nye jobber. Sterke tall vil styrke troen på at FED vil øke renten i september. Markedet spekulerer i at det er 30% sannsynlighet for renteøkning, mens en svak inflasjon og svak global vekst vil gi FOMC grunner til å utsette.

  Aksjemarkedet i Asia konsoliderer mens vi nærmer oss helgen, spesielt siden vi hadde en flat close på wall street torsdag. I skrivende stund ser vi en nedgang i Nikkei, ASX 200 og KOSPI.

  Usikkerheten for hvordan Kina beveger seg fremover får investorer til å selge seg ned i påvente av en stabilisering. G20 landenes finansministre og sentralbankledere møtes i Ankara denne uken – dette kommer til å ses på med stor interesse.