Erling Løken Andersen's blog

A blog by Erling Løken Andersen on random entrepreneurial topics.

 • 10 gode SEO-tips

  Å komme høyere opp i søkeresultatene kan til tider være en prøvende øvelse. Nedenfor har jeg derfor samlet 10 gode SEO-tips til hvordan du får mer trafikk fra Google.

  1. Søkemotoroptimalisering handler først og fremst om to ting: Autoritet og Relevans. Hvis du ikke har folks tillit, hvorfor skulle de lytte til deg? Tillit på internett handler mye om linker. Samle linker og få høy tillit og Pagerank til ditt nettsted. Bruk Ahrefs.com for å måle innkommende lenker til ditt nettsted.
  2. Tilpass og juster innholdet ditt til hva folk faktisk søker etter. Bruk Googles Keyword Planner for å finne høy-volum søkeord.
  3. Strukturere innholdet ditt på riktig måte. Sørg for at relevante søkeord gjentas i tittelen og H1/H2/H3-tags på nettstedet ditt. Det handler om å øke din relevans.
  4. Sørg for at Google forstår hva du egentlig skriver om. Søkeord som er viktige for deg bør ha en tetthet på 5-10%. Bruk et nettbasert verktøy som for eksempel Ranks.nl til å måle søkeordtettheten.
  5. Unngå splash-sider og Flash. Google har vanskelig for å lese innholdet på Flash-sider.
  6. Produser mer kvalitetsinnhold! Store nettsider har ofte mer enn en million destinasjonssider – og tar i mot tusenvis av Google-besøkende per dag som følge av dette. Søkemotortrafikk handler om volum.
  7. Link det mest populære innholdet ditt rett fra forsiden din. Dette bidrar til å distribuere intern Pagerank – og lar deg konkurrere om høyvolum søk.
  8. Aldri glem at Google er en robot. Ikke anta at Google vil lese din nettside som et menneske ville. Google kan ikke lese bilder (bruk ALT-tag for å beskrive bildet), kan ikke utføre nettstedssøk og kan ikke finne sider som det ikke er linket til.
  9. Bruk Googles egne verktøy. Google tilbyr massevis av gode verktøy for webmastere og markedsførere. Sjekk ut Googles søkeordverktøyWebmaster Central og Google Analytics.
  10. Vær tålmodig! Husk at du ikke vil se umiddelbare resultater på det meste av innsatsen din. Arbeid hardt og iherdig og du bør begynne å se resultater i løpet av 1-2 måneders tid.

  Lykke til!

1 comment
 • Semantic
  30th May 2014

  Du har glemt en essensiell ting; Semantic Web (schema.org, OGP).

 • Comments are closed.